1987
2020. július 11. írta: takacsvera46

1987

1987.jpg

KŐSZEGI SZEMLE. Közönségdíj: A világ legrosszabb gyereke. Legjobb szereplő: Kovács Robi. Ismeretterrjesztő kategória díj: Miért nem dalol az uborka?
A világ legrosszabb gyereke elsöprő fölénnyel nyerte a közönségdíjat. Az ismeretterjesztő kategória díj is nekem jutott a Miért nem dalol az uborka? c. műsor szerkesztésért. Ránki Lantos Juli hozta az ötletet. Ez új volt hogy a szerelemről beszélgetnek a lányok a műsorban, Gryllus Vilmos énekelt, a lányok vihogtak, körben ültek a földön, az operatőr, Becsy Zoli is köztük egy filmdoboz tetőn, hogy forogni tudjon, és mindig szemmagasságban lássa azt, aki beszél. Vili kicsit magasabban ült, mint a lányok ettől felfelé néztek a beszélők, mindenkinek szép lett a szeme, tele fénnyel és csillogással. Apró trükkök, de emelik a hatást. Szabó Attila, a rendező még a Fabulában kísérletezte ki, hogyan kell hatásos vágóképeket produkálni úgy, hogy igaziak maradjanak.
Versenyben volt még a Fürkész egyik epizódja a fiatal Straub Dezsővel. Gyárfás Endrének köszönhetően igényes forgatókönyv, szellemes és tudományosan hiteles, Katkics Ilona rendezte, nagyvonalúan, játékfilmesen állította elő, és Straub remek, kedves, sármos fiatal. Mindketten odavoltunk érte Katkiccsal, ő elég öreg volt hozzá, hogy állandóan ölelgesse, ezért igazából mindig irigyeltem. Gondoltam, majd ha öreg rendező leszek én is megtehetem, nem tudtam, hogy akkor már minek.
Volt a "Kicsi a bors..." sorozatból egy epizód. Addigra megszokták, úgyhogy annak ellenére hogy kisdobos sorozat, kellemes sikert aratott felnőtt körökben is.
És díjtalan, de zajos sikert aratott a Telemim c. pantomim sorozat. Egy akkor éppen divatos műfaj reprezentatív megjelenése a televízióban, a sok jó pantomim együttes közül a Karsai Pantomim előadásában, Mericske Zoltán vidám, ötletes zenéjével
Hát ez volt ez a Kőszeg. Siker, siker hátán.
Még táncoltam is a záróbulin. Ketten szerelmet vallottak, voltak rajongóim és nagyon sokan, nagyon utáltak és ez biztos jele a sikernek. Olyannyira hogy a következő kőszegi szemlékre már egy produkciómat se választották be. Aztán meg sajna megszűnik maga a fesztivál is, mert kifogynak alóla a gyerekműsorok.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hatvankepev.blog.hu/api/trackback/id/tr8615990538

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása