1997
2020. július 11. írta: takacsvera46

1997

1987_2.jpgAkkor a televízió éppen soros elnöke azt mondta, hogy nem baj most megalakulnak a kereskedelmi televíziók és a nézők majd átpártolnak, mert érdekes lesz nekik a sok újdonság, de aztán majd visszajönnek, nem kell nekünk erre annyira felkészülni. Annyira nem is készültünk fel, csak sehogy. Hát az elnök úr nagyon nagyot tévedett, mert a nézők sajnos nem jöttek vissza. A kereskedelmiek viszont beindultak. Az úgy volt, hogy a kereskedelmi televíziók hatalmas pályázatokat írtak megpályázható helyeket kellett betölteni odaszánt műsor típusokkal, így hétvégén reggel pl. volt 2 - 2 óra gyerekműsorra. Ezzel akarták a média törvényben kiírt kötelező közszolgálati feladatukat teljesíteni. Munkatársakat honnan máshonnan szerezhettek volna mindehhez, mint a magyar televízióból. Átcsábítani, ez volt a cél. Több fázisban mentek a tárgyalások, voltak tuttira biztosan elnyert helyek, nagy újságcikkekben kinyilatkoztatva. Aztán jött a külföldi tulajdonos, meg a fúrógépek és ezekből semmi nem lett.
Miközben a közszolgálati királyi magyar televízió gyerekszerkesztőségében dühösen lesöpörték a képernyőről a Kölyökidőt, nem volt idő búsulni ezen, mert amint megszűntünk, azonnal jelentkezett több producer is. Először Barbalics Péter, akivel Gothár soha meg nem valósult Jancsi és Juliska mesehorrorjában dolgoztam együtt dramaturgként, s most az RTL Klubhoz pályázott a reggeli időért, majd Gárdos Péter és Sándor István, akikkel egyszerre jártunk a bölcsészkara, már ott is jó kapcsolatban voltunk, s most mindketten velem, vagyis a kölyökidő típusú műsorral a tv2 re pályáztak. Barbalics aztán amikor elkészítettem neki az anyagot, többet már nem ismert meg, de nem is nyert, a két velem pályázó jóbarát megküzdött egymással Sándor Pista nyert, így a TV2 -n elindult a NEKEM NYOLC és fél év múlva meg is bukott.
Az RTL csatornán Árpa Attila külföldről hozott kiabálós, kalózos műsora viszont hangos felháborodást és még nagyobb sikert aratott és meg is maradt. Jó volt, más volt. Utáltuk, de hatásos volt. Mi meg a közszolgálati stílussal próbálkoztunk, egy lefutott kölyökidővel, nem is volt ott keresnivalónk. Nem készültünk fel. Az egész csomag, amivel Sándor Pista nyert megszűnt, ő maga elment a Danubiushoz igazgatónak.
A NEKEM NYOLC megszűnése (idézve a régi hagyományokat) úgy történt, hogy hívattak menjek be az irodába, megbeszélni a továbbiakat. Mikor odaértem, kiszólt a nagyfőnök a folyosóra a nyitott ajtajú irodájából az asztala mögül "Ugye azért lesz munkád Veronka?" Mi van? És amikor benyitottam a szobába, ahova megbeszélésre hívtak, ott már a következő stáb tartotta első ülését.
Nem kell az a sok beszéd.
Közben a nagy kavarodásban a MTV-ben senki nem vette észre, hogy fél évig egy kereskedelmi televíziónál dolgoztam, miközben maradtam az MTV munkatársa, sőt főmunkatársa.
Ilyen idők voltak.

A bejegyzés trackback címe:

https://hatvankepev.blog.hu/api/trackback/id/tr5715991048

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása