1994
2020. július 11. írta: takacsvera46

1994

 1994.jpg

 Ez volt az az év amikor pártszimpátiától függetlenül a dolgok megváltoztak, minden színesebb lett, mindent lehetett kapni a boltokban, az egyik barátom azért mérgelődött hogy milyen sivárak a parkok, mert nincsenek szökőkutak, csobogók, pedig éppen lettek s a másik kolléga meg  azon háborgott nagy hanggal, hogy micsoda pazarlás szökőkutakat rakni a parkokba, egy szintiszta vízpazarlás, megy minden a levegőbe.
Ami egyiknek jó volt, a másik ki nem állhatta – demokrácia lett egy kis időre, amikor mindenkinek igaza volt?
Azért a dolgok pont úgy mentek, mint mindig. Protekció, hajlongás, piti csalás, cseresznye a fülbe.
Erről szólt a nyári film, egy tiniszépségversenyről szólt. Csak egy kicsivel előzte meg a korát, mert hamarosan indulnak a tiniszépségversenyek ambiciózus anyukák/apukák lelkes támogatásával, s a másik oldal hisztérikus hörgésével, hogy vásárra viszik a gyerek életét. és tényleg.
Tükröm, tükröm ez volt a film címe, ahol persze korrumpálták a zsűrit, de az egyik srác ügyeskedése nyomán egy teljesen ismeretlen senkinek a senkije lány nyert, aki aztán haverjával, a pogácsás fiúval a nyert pénzt pogácsákba süti és kiosztja. Nagy a csodálkozás amikor százasokat harapnak ki a pogácsákból. Na ez a része a filmnek már puszta képzelet. A korrupt verseny, az előre elrendezett győztes bukása, meg a többi, mind valóságos. Az, hogy a nyert pénzt a levegőbe repítik annak semmi köze a realitáshoz.
Egyszerre elszállt a közmegegyezés, hogy mit mutassunk a gyereknek, hogy mi a követendő példa, kell szökőkút, vagy spóroljunk a vízzel mutasd meg magad, vagy simulj bele a közösségbe, te vagy a fontos, vagy legyél tekintettel másokra. Akkor egy választásom maradt, mutassuk meg a lehetséges utakat és majd a gyerek, ahogy nő,  választ. Akkor még nem volt itt a idő hogy a választás lehetőségének felvetése is kétségeket támasztott volna.
Új visszarendezett tévés szerkezetben de mentünk tovább évente megharcoltunk a lehetőségért hogy dolgozhassunk, de hát ez már a korai kapitalizmus ennek meg az a lényege, kapard ki, amit csak lehet, aztán boldogulj és élj vele!

- munka alatt -

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hatvankepev.blog.hu/api/trackback/id/tr2715990916

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása